Politiek wil plofkip verbieden

Op basis van de meest recente peilingen is er een Kamermeerderheid voor een verbod op de plofkip. Dat blijkt uit de Dierenkieswijzer, die vandaag door de Dierencoalitie werd gelanceerd in het VARA-radioprogramma Vroege Vogels.

Uit de antwoorden die de politieke partijen geven op stellingen van dierenkieswijzer.nl blijkt een verbod op de plofkip de steun te hebben van SP, PvdA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en Partij voor de Dieren. In de meest recente peilingen vormen deze partijen een duidelijke meerderheid.

Vleeshomp
De plofkip is een kip die zo is doorgefokt dat ze in 6 weken uitgroeit van een kuikentje tot een vleeshomp van gemiddeld 2,2 kilo. Dat gaat gepaard met tal van dierenwelzijnsproblemen. Bovendien leeft ze met duizenden opeengepakt in stallen, waar ze, om de kosten te drukken, haar hele korte leventje in haar eigen uitwerpselen staat. Met een nieuwe kamermeerderheid komt een eind van de misstanden dichterbij

Dierenkieswijzer en Grote Dierenverkiezingsdebat
De Dierenkieswijzer is een initiatief van de Dierencoalitie, de samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties Nederland (voorheen CDON), een samenwerkingsverband van 22 dierenbeschermingsorganisaties. Het maakt inzichtelijk hoe partijen denken over belangrijke dierenwelzijnsonderwerpen, van de plofkip en de rasdierenfokkerij tot de vee-industrie en de handel in wilde dieren. Op 25 augustus, tijdens het Grote DierenVerkiezingsdebat worden de partijen aan de tand gevoeld over de vleestax, de vee-industrie en een verbod op wilde dieren in circussen. De SP, CDA, PvdA, Groen Links, ChristenUnie en Partij voor de Dieren gaan daarover in debat. Het debat begint om 13.30 uur, in podium BitterZoet in Amsterdam.

Reacties zijn gesloten.