Wakker Dier

Wakker Dier logo
Download logo

Een dierwaardig leven voor alle dieren in de veehouderij: dat is onze droom. 

Wat in 1997 begon als een kleine stichting is uitgegroeid tot een maatschappelijke beweging. Inmiddels is Wakker Dier een bekende en invloedrijke partij die continu van zich laat horen in de landelijke media. Wakker Dier werkt onafhankelijk en subsidievrij, met een strijdbaar team. En met succes. Zo zijn het legbatterij-ei en de plofkip uit vrijwel alle Nederlandse supermarkten verdwenen. Ook neemt de verkoop van producten met een welzijnskeurmerk in rap tempo toe.

Onze onophoudelijke inzet en alertheid maakt Wakker Dier gehoord en gevreesd binnen de voedingsindustrie. Samen met een sterke achterban maken we ons hard voor de dieren in de vee-industrie.

Bedrijven aanspreken

We spreken bedrijven en A-merken aan op dierenleed en vragen hen actie te ondernemen. Zo kunnen we het aanbod van producten uit de vee-industrie terugdringen.

Bewustwording

In de pers en met reclame laten we zien hoe er in Nederland met dieren in de vee-industrie wordt omgesprongen.

Voorlichting

We geven voorlichting: een beter leven voor dieren begint op je eigen bord. We vertellen consumenten over dierenleed en laten zien dat iedereen zelf heel makkelijk diervriendelijke keuzes kan maken.

Juridisch campagnevoeren

Wij streven naar betere wetten voor dierenwelzijn en voeren juridische procedures. Bijvoorbeeld tegen misleidende reclame of bedrijven die de (welzijns-) regels overtreden.