Compassion in World Farming

Compassion in World Farming logo
Download logo

Compassion in World Farming is de actieve, internationale organisatie die speciaal opkomt voor het welzijn van landbouwdieren, waar ook ter wereld.

Wat we doen

In de wereld worden elk jaar zo’n 60 miljard landbouwdieren verbruikt. Naar schatting 40 miljard van hen leven in de vee-industrie: ze zitten vaak in krappe kooien of hokken, zien zelden daglicht en pijnlijke verminkingen zijn aan de orde van de dag. Daarmee is de vee-industrie de grootste oorzaak van dierenleed op aarde en dat vraagt om een gespecialiseerde, doelgerichte aanpak. Compassion in World Farming richt zich daarom 100 procent op het verbeteren van het welzijn van landbouwdieren.

Visie

We streven naar een wereld waar dieren worden behandeld met compassie en respect, zonder bio-industrie en zonder verre veetransporten!

Successen

Sinds de oprichting heeft Compassion in World Farming belangrijke successen geboekt. Dankzij onze campagnes erkent de Europese Unie bijvoorbeeld dat dieren gevoel hebben en worden de wreedste praktijken uit de bio-industrie, zoals legbatterijen, kalverkisten en zeugenkooien geweerd uit Europa.

Actie

Toch is er nog veel te doen: we blijven campagne voeren om de varkens, kippen en andere landbouwdieren een beter leven te geven. Dat doen we door acties te voeren en te lobbyen bij regeringen, grote bedrijven en internationale instellingen. Daardoor boeken we resultaten waar miljoenen dieren in veel landen van profiteren!