Dierenorganisaties waarschuwen voor toeristische uitstapjes met dieren

Wie op Schiphol arriveert voor een vlucht, krijgt daar deze week meteen waarschuwingen te zien over toeristische uitstapjes die akelig zijn voor dieren.

De Stichting SPOTS voert zo, in samenwerking met World Animal Protection en Stichting AAP, acties tegen het knuffelen van welpjes, het maken van ritjes op olifanten en ander vermaak waar beesten onder lijden.

“Helaas zullen veel toeristen in verleiding worden gebracht om aan excursies deel te nemen die heel leuk lijken, maar die vooral veel dierenleed behelzen”, aldus de organisaties.

Er is juist voor deze week gekozen, omdat die zo druk is door vakantiegangers. Op het grote Departure-scherm op Schiphol, zal elke minuut een afbeelding te zien zijn waarbij mensen worden gevraagd na te denken over deelnemen aan een excursie waarbij (wilde) dieren betrokken zijn.

Volgens de site van World Animal Protection stijgt het aantal olifanten dat wordt gevangen voor het vermaken van toeristen in AziĆ« nog steeds en worden de dieren vaak op een “onacceptabele” manier behandeld.

http://www.nu.nl/reizen/4854882/dierenorganisaties-waarschuwen-toeristische-uitstapjes-met-dieren.html