Neem dierenwelzijn op in het Regeerakkoord

De Dierencoalitie vraagt de beoogde regeringspartijen om moed en leiderschap te tonen.

15 dierenwelzijnsorganisaties, verenigd in de Dierencoalitie, willen dat het volgende kabinet de ambities voor dieren, natuur en klimaat waarmaakt. In een brief aan informateur Gerrit Zalm en de onderhandelende partijen vraagt de Dierencoalitie om erkenning van dierenwelzijn in het Regeerakkoord.

Een zomer vol berichten over fipronil, stalbranden en orkanen toont aan dat Nederland behoefte heeft aan een kabinet dat flink investeert in de toekomst. Met het ondertekenen van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties heeft Nederland beloofd om ‘gedurfde en transformerende stappen’ te zetten om de wereld op een duurzaam pad te brengen. Dit schept alle ruimte voor beleid ten gunste van een duurzame en diervriendelijke samenleving.

De Dierencoalitie roept het kabinet op om moed en leiderschap te tonen, en daadkrachtige keuzes te maken op het gebied van dierenwelzijn.

Dirk-Jan Verdonk (voorzitter)

De Dierencoalitie wil onder meer dat handhaving van regels die dierenleed moeten voorkomen verbetert, een positieflijst voor huisdieren in werking treedt, de veestapel krimpt, dierproeven worden teruggebracht en er aandacht komt voor het welzijn van vissen.