Dierenkieswijzer geeft 33.286 stemadviezen

De Dierenkieswijzer.nl is 33.286 keer geraadpleegd door kiezers. Als advies kwam het vaakst de Partij voor de Dieren uit de bus, gevolgd door SP en GroenLinks. Het minst aantal mensen kreeg de VVD geadviseerd. Wat de onderwerpen betreft bestond de grootste eensgezindheid over de internethandel in wilde dieren. Maar liefst 94% van de mensen was van mening dat hier een verbod op moet komen. Voor een verbod op de plofkip was 91%.

In de Dierenkieswijzer konden mensen ook aangeven welke onderwerpen ze extra belangrijk vinden. Hier scoorde het verbod op de plofkip op nummer één (34%), gevolgd door het sluiten van de grens voor bont (25%) en het beëindigen van onverdoofd ritueel slachten (24%).

Uit een representatieve steekproef bleek in 2010 dat ruim één op de vijf Nederlanders dierenwelzijn serieus meeweegt bij hun keuze voor een politieke partij. Nog eens 45% weegt dierenwelzijn een (klein) beetje mee. Diervriendelijkheid was daarom een duidelijke factor bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. De Dierenkieswijzer hielp kiezers een diervriendelijke partijkeuze te maken.

Reacties zijn gesloten.